User Information
Username:
Password:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Navigator
TOPIK TERKINI
Celcom terbest kat Malaysia?
by: asakura_yoe
Sat Aug 29, 2015 11:58 am
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Al-Quran (RM2800) Malaysia,Brunei,S'pore
by: Aqila
Fri Aug 28, 2015 9:38 am
View latest reply...

Kerja di Rumah (RM2500) Penterjemah English<>Malay/Arab/Cina
by: Aqila
Thu Aug 27, 2015 9:13 am
View latest reply...

PartTime(RM3700) Cikgu Bahasa Inggeris/Arab/Mandarin/Jepun
by: Aqila
Wed Aug 26, 2015 9:57 am
View latest reply...

Kereta Sewa Shah Alam
by: sksportcar
Tue Aug 25, 2015 9:35 am
View latest reply...

Khidmat Terjemahan Melayu - Inggeris , 5 sen shj ! (BI - BM)
by: Aqila
Tue Aug 25, 2015 4:52 am
View latest reply...

Salam Perkenalan Semua Forumer...
by: wantrader82
Tue Aug 25, 2015 12:04 am
View latest reply...

Nasyid Ustaz Hsrizal Ft Sham Kamikaze..
by: Lakurasio
Mon Aug 24, 2015 5:34 pm
View latest reply...

Gosip Artis - Lee Min Ho Penuh Janji
by: Lakurasio
Mon Aug 24, 2015 5:27 pm
View latest reply...

Homestay Kota Bharu
by: sksportcar
Mon Aug 24, 2015 2:08 pm
View latest reply...

Servis Introducer Current Akaunt maybank/CIMB By POS
by: wantrader82
Mon Aug 24, 2015 11:24 am
View latest reply...

kaki download mesti penah rasa masalah ni...
by: bikini
Mon Aug 24, 2015 10:18 am
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Tuisyen / Cikgu Home Tuition (RM3200)
by: Aqila
Mon Aug 24, 2015 7:00 am
View latest reply...

Kursus Asas Pelaburan Bursa Saham ( RM69 ! ) & Tips Saham Ka
by: Aqila
Thu Aug 20, 2015 4:47 pm
View latest reply...

Blue Wizard | Cecair Peningkat Nafsu Wanita | Lebih Orgasma
by: hebatpower
Thu Aug 20, 2015 12:08 am
View latest reply...

Saandha Oil | Minyak Magic | Tambah Nafsu | Besar | Tahan La
by: hebatpower
Thu Aug 20, 2015 12:07 am
View latest reply...

Dragon King Super Dooz Delay Spray | Tahan Lama | Cepat Bert
by: hebatpower
Thu Aug 20, 2015 12:05 am
View latest reply...

Khidmat Cat,Cuci Rumah/Potong Rumput @ Seluruh Malaysia
by: Aqila
Wed Aug 19, 2015 6:51 pm
View latest reply...

Hidupkan Kembali Forum KampungFM
by: asakura_yoe
Wed Aug 19, 2015 10:24 am
View latest reply...

Jom Tukar Simkad ke Tone Plus - Prepaid That Pays To You
by: toneplus
Wed Aug 12, 2015 2:37 pm
View latest reply...

best telco untuk smartphone
by: balikkampung
Sun Aug 09, 2015 4:08 pm
View latest reply...

Kelas B.Inggeris (Dewasa) Klang,Seremban,Puchong,ONLINE
by: Aqila
Thu Aug 06, 2015 4:23 pm
View latest reply...

Kursus Pelaburan Emas (SpotGold & Public Gold) @ KLGoldShop.
by: Aqila
Wed Jul 29, 2015 4:31 pm
View latest reply...

Raya ni korang tukar ape?
by: lamrim
Thu Jul 23, 2015 12:38 pm
View latest reply...

Online Users

In total there are 8 users online :: 0 registered, 0 hidden and 8 guests.

Most users ever online was 62 on Fri Aug 28, 2015 3:52 am

Registered users: No registered users based on users active over the past 5 minutes

Last Online
In order to view the online list you have to be registered and logged in.



We are a free and open
community, all are welcome.

Click here to Register

Iklan 125x125 px

Cara memujuk lelaki merajuk....

Kongsi Masalah Percintaan & Persahabatan anda disini.. Kita cuba rungkaikan ...

Moderator: Puteri_Cinta_Hati

Forum Rules
Anda tidak tahu cara untuk mendaftar? Sila lihat DI SINI
Anda sudah mendaftar dan masih baru? Kenalkan diri DI SINI
Sila lihat peraturan KampungFM sebelum memulakan sesuatu topik DI SINI
Tutorial menggunakan forum seperti memasukkan gambar berada DI SINI
Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

PostAuthor: empty_boyz @7 » Sun May 09, 2010 3:33 pm

Olehh kerana permintaan ramai pihak..akhirnya empty megeluarkan edisi cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk...bagi orang perempuan pulak ...renung-renungkan lah article ini...terutamanya bagi mereka yang sedang bercinta..hehee..~~layan~~

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.

2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.

Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.
Image
Image
Image
User avatar
empty_boyz @7

Never Give Up !

Moderator
Moderator
 
Age: 12
Posts: 1635
Mood: Worried
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:10 pm
Location: SABAH


WARNING

Topik ini mempunyai 3 balasan



Anda mesti menjadi ahli KampungFM untuk melihat balasan topik.


or


Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

Similar topics


Return to Masalah Percintaan dan Persahabatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests