User Information
Username:
Password:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Navigator
TOPIK TERKINI
Kereta Sewa Shah Alam
by: sksportcar
Tue Jan 27, 2015 11:22 am
View latest reply...

Khidmat Terjemahan Melayu - Inggeris , 5 sen shj ! (BI - BM)
by: Aqila
Tue Jan 27, 2015 9:37 am
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Tuisyen / Cikgu Home Tuition (RM3200)
by: Aqila
Mon Jan 26, 2015 9:22 am
View latest reply...

Water Dispenser HOT & COLD Al Jabbar Termurah di Malaysia
by: wanzarif
Sun Jan 25, 2015 4:19 pm
View latest reply...

Penapis Air Al Jabbar Termurah Malaysia + FREE Filter
by: wanzarif
Sun Jan 25, 2015 4:17 pm
View latest reply...

Minyak Urutan Sensaoil | Besar Dan Panjangkan Zakar
by: hebatpower
Sun Jan 25, 2015 1:16 pm
View latest reply...

Kursus Pelaburan Emas (SpotGold & Public Gold) @ KLGoldShop.
by: Aqila
Fri Jan 23, 2015 4:52 pm
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Al-Quran (RM2800) Malaysia,Brunei,S'pore
by: Aqila
Fri Jan 23, 2015 9:24 am
View latest reply...

Kelas B.Inggeris (Dewasa) Klang,Seremban,Puchong,ONLINE
by: Aqila
Thu Jan 22, 2015 4:16 pm
View latest reply...

Kerja di Rumah (RM2500) Penterjemah English<>Malay/Arab/Cina
by: Aqila
Thu Jan 22, 2015 9:29 am
View latest reply...

Developpe Sex Cream 11 | Besar Dan Panjangkan Zakar | Ereksi
by: hebatpower
Wed Jan 21, 2015 12:31 am
View latest reply...

Rahsia Ketatkan Faraj Wanita Untuk Lebih Muda Dan Dara
by: hebatpower
Wed Jan 21, 2015 12:27 am
View latest reply...

Kursus Asas Pelaburan Bursa Saham ( RM69 ! ) & Tips Saham Ka
by: Aqila
Tue Jan 20, 2015 4:24 pm
View latest reply...

Libido Gel Klasik Tahan Lama Berterusan
by: hebatpower
Thu Jan 15, 2015 10:11 am
View latest reply...

Double Coconut | Aktifkan Metobolisme | Nafkah Batin | Meraw
by: hebatpower
Wed Jan 07, 2015 12:07 pm
View latest reply...

**MENJUAL SPARE PART PENAPIS AIR BIO AURA**
by: wanzarif
Sun Jan 04, 2015 11:13 pm
View latest reply...

SUNGGUH BERBEZA!!!_Susu Kambing Asli + Madu
by: wanzarif
Sun Jan 04, 2015 11:11 pm
View latest reply...

Spray Tahan Lama Klasik Power Elak Pancut Awal
by: hebatpower
Sat Jan 03, 2015 1:01 pm
View latest reply...

IKAN KELI SALAI - Penghantaran ke Seluruh Malaysia
by: Aqila
Sat Dec 27, 2014 7:28 am
View latest reply...

Awas Catuaba Tiruan Yang Murah | Stamina Seksual Mantap | Ub
by: hebatpower
Fri Dec 26, 2014 11:49 am
View latest reply...

Rahsia Ghairah Wanita Untuk Lebih Hebat Diranjang Dan Lebih
by: hebatpower
Thu Dec 25, 2014 2:03 pm
View latest reply...

MaxMan Delay Wipe 8 Pcs | Tisu Untuk Tahan Lama | Luarbiasa
by: hebatpower
Wed Dec 24, 2014 11:33 am
View latest reply...

Silver Cat Thai Sex Drop | Rahsia Meningkatkan Berahi Wanita
by: hebatpower
Wed Dec 24, 2014 11:31 am
View latest reply...

PL Supergel | Gel Tahan Lama | Atasi Terpancut Awal | Seks
by: hebatpower
Tue Dec 23, 2014 12:08 am
View latest reply...

Online Users

In total there are 5 users online :: 2 registered, 0 hidden and 3 guests.

Most users ever online was 47 on Sat Jul 12, 2014 11:41 am

Registered users: Google [Bot], Google Feedfetcher based on users active over the past 5 minutes

Last Online
In order to view the online list you have to be registered and logged in.



We are a free and open
community, all are welcome.

Click here to Register

Iklan 125x125 px

Cara memujuk lelaki merajuk....

Kongsi Masalah Percintaan & Persahabatan anda disini.. Kita cuba rungkaikan ...

Moderator: Puteri_Cinta_Hati

Forum Rules
Anda tidak tahu cara untuk mendaftar? Sila lihat DI SINI
Anda sudah mendaftar dan masih baru? Kenalkan diri DI SINI
Sila lihat peraturan KampungFM sebelum memulakan sesuatu topik DI SINI
Tutorial menggunakan forum seperti memasukkan gambar berada DI SINI
Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

PostAuthor: empty_boyz @7 » Sun May 09, 2010 3:33 pm

Olehh kerana permintaan ramai pihak..akhirnya empty megeluarkan edisi cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk...bagi orang perempuan pulak ...renung-renungkan lah article ini...terutamanya bagi mereka yang sedang bercinta..hehee..~~layan~~

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.

2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.

Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.
Image
Image
Image
User avatar
empty_boyz @7

Never Give Up !

Moderator
Moderator
 
Age: 11
Posts: 1635
Mood: Worried
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:10 pm
Location: SABAH


WARNING

Topik ini mempunyai 3 balasan



Anda mesti menjadi ahli KampungFM untuk melihat balasan topik.


or


Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

Similar topics


Return to Masalah Percintaan dan Persahabatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests