User Information
Username:
Password:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Navigator
TOPIK TERKINI
Kerja di Rumah (RM2500) Penterjemah English<>Malay/Arab/Cina
by: Aqila
Thu Apr 24, 2014 11:04 am
View latest reply...

PartTime(RM3700) Cikgu Bahasa Inggeris/Arab/Mandarin/Jepun
by: Aqila
Wed Apr 23, 2014 9:43 am
View latest reply...

DOKTOR PAKAR & WANITA TUA
by: mistaoakley5151
Tue Apr 22, 2014 6:25 pm
View latest reply...

Kursus Asas Pelaburan Bursa Saham ( RM69 ! ) & Tips Saham Ka
by: Aqila
Tue Apr 22, 2014 9:23 am
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Tuisyen / Cikgu Home Tuition (RM3200)
by: Aqila
Mon Apr 21, 2014 9:07 am
View latest reply...

Mystique Swiss I Perfume Pemikat Lelaki | UNTUKLELAKI.NET
by: bagusdanhebat
Sun Apr 20, 2014 12:36 am
View latest reply...

Isu Ustaz Don Dan Wardina..
by: nije
Fri Apr 18, 2014 8:28 pm
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Al-Quran (RM2800) Malaysia,Brunei,S'pore
by: AinKaoruWong
Fri Apr 18, 2014 11:06 am
View latest reply...

Jangan Tinggalkan Laptop Di Atas Katil, Bantal Dan Lain-Lain
by: nije
Thu Apr 17, 2014 7:51 pm
View latest reply...

Cara Membuka Akaun MOL & topup & Beli xat...
by: ahmadfaiz
Sun Apr 13, 2014 7:24 pm
View latest reply...

Jatuh Dari Tingkat Tiga
by: mistaoakley5151
Sun Apr 13, 2014 2:31 pm
View latest reply...

DUA ANGGOTA POLIS CEDERA DITEMBAK LELAKI BERTATU HARIMAU
by: nije
Sat Apr 12, 2014 7:00 pm
View latest reply...

SURAT MAHATHIR KEPADA NIK ABDUL AZIZ
by: nije
Fri Apr 11, 2014 7:56 pm
View latest reply...

AndroeXtender Produk Lelaki Tambah Saiz Zakar |
by: bagusdanhebat
Wed Apr 09, 2014 6:05 pm
View latest reply...

T-shirt komuniti kampungFM kembali lagi!
by: zis
Wed Apr 09, 2014 10:31 am
View latest reply...

PERFUME WANITA ~ SECRET DESIRE [ Memikat LELAKI idaman anda
by: bagusdanhebat
Tue Apr 08, 2014 5:55 pm
View latest reply...

vimax volume | tambah air mani dengan herba |
by: bagusdanhebat
Mon Apr 07, 2014 8:18 pm
View latest reply...

Tambah Stamina Kejantanan Dengan Gali-Gali
by: bagusdanhebat
Mon Apr 07, 2014 10:05 am
View latest reply...

Libido Gel tahan lama | klik disini | harga murah
by: bagusdanhebat
Sun Apr 06, 2014 6:55 pm
View latest reply...

Kelas B.Inggeris (Dewasa) Klang,Seremban,Puchong,ONLINE
by: Aqila
Sat Apr 05, 2014 7:41 am
View latest reply...

Herbal Rimba | Tambah Nafsu,stamina | ubattenagabatin.com
by: bagusdanhebat
Fri Apr 04, 2014 6:22 pm
View latest reply...

Ayuzip VGin Lotion memcuci rahim wanita | vagina
by: bagusdanhebat
Thu Apr 03, 2014 10:42 pm
View latest reply...

Ubat Kuat Lelaki | Spring Return |untuklelaki.net
by: bagusdanhebat
Tue Apr 01, 2014 6:08 pm
View latest reply...

Black Stallion | merawat masalah tenaga batin lelaki
by: bagusdanhebat
Mon Mar 31, 2014 7:13 pm
View latest reply...

Online Users

In total there are 7 users online :: 0 registered, 0 hidden and 7 guests.

Most users ever online was 20 on Wed Apr 23, 2014 10:27 am

Registered users: No registered users based on users active over the past 5 minutes

Last Online
In order to view the online list you have to be registered and logged in.



We are a free and open
community, all are welcome.

Click here to Register

Iklan 125x125 px

Cara memujuk lelaki merajuk....

Kongsi Masalah Percintaan & Persahabatan anda disini.. Kita cuba rungkaikan ...

Moderator: Puteri_Cinta_Hati

Forum Rules
Anda tidak tahu cara untuk mendaftar? Sila lihat DI SINI
Anda sudah mendaftar dan masih baru? Kenalkan diri DI SINI
Sila lihat peraturan KampungFM sebelum memulakan sesuatu topik DI SINI
Tutorial menggunakan forum seperti memasukkan gambar berada DI SINI
Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

PostAuthor: empty_boyz @7 » Sun May 09, 2010 3:33 pm

Olehh kerana permintaan ramai pihak..akhirnya empty megeluarkan edisi cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk...bagi orang perempuan pulak ...renung-renungkan lah article ini...terutamanya bagi mereka yang sedang bercinta..hehee..~~layan~~

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.

2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.

Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.
Image
Image
Image
User avatar
empty_boyz @7

Never Give Up !

Moderator
Moderator
 
Age: 11
Posts: 1634
Mood: Worried
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:10 pm
Location: SABAH


WARNING

Topik ini mempunyai 3 balasan



Anda mesti menjadi ahli KampungFM untuk melihat balasan topik.


or


Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

Similar topics


Return to Masalah Percintaan dan Persahabatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests