User Information
Username:
Password:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Navigator
TOPIK TERKINI
Kelas B.Inggeris (Dewasa) Klang,Seremban,Puchong,ONLINE
by: Aqila
Tue Sep 02, 2014 1:54 pm
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Tuisyen / Cikgu Home Tuition (RM3200)
by: AinKaoruWong
Mon Sep 01, 2014 1:08 pm
View latest reply...

5 Cara Menghukum Anak yang Tidak Dibenarkan Dalam Islam
by: nije
Sun Aug 31, 2014 6:51 am
View latest reply...

Contoh Soalan dan Rujukan Peperiksaan Penguasa Kastam W41
by: dysonn
Fri Aug 29, 2014 11:52 pm
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Al-Quran (RM2800) Malaysia,Brunei,S'pore
by: AinKaoruWong
Fri Aug 29, 2014 9:01 am
View latest reply...

Kursus Asas Pelaburan Bursa Saham ( RM69 ! ) & Tips Saham Ka
by: AinKaoruWong
Mon Aug 25, 2014 4:29 pm
View latest reply...

Perkhidmatan Mencari Jodoh Untuk Wanita...
by: AinKaoruWong
Fri Aug 22, 2014 4:42 pm
View latest reply...

Khidmat pemasaran > fb,twitter, linkedin,tumblr & Iklan FREE
by: AinKaoruWong
Thu Aug 21, 2014 5:14 pm
View latest reply...

Kerja di Rumah (RM2500) Penterjemah English<>Malay/Arab/Cina
by: AinKaoruWong
Thu Aug 21, 2014 8:55 am
View latest reply...

PartTime(RM3700) Cikgu Bahasa Inggeris/Arab/Mandarin/Jepun
by: AinKaoruWong
Wed Aug 20, 2014 9:01 am
View latest reply...

Oppo Find 7
by: empty_boyz @7
Mon Aug 18, 2014 8:50 pm
View latest reply...

PART TIME ONLINE 100% KOMISEN MASUK AKAUN BANK SETIAP HARI
by: ASBN
Thu Aug 14, 2014 9:54 pm
View latest reply...

lambat atau tidak berani
by: raul45
Thu Aug 14, 2014 3:30 pm
View latest reply...

Browser
by: raden92
Wed Aug 13, 2014 2:59 pm
View latest reply...

smartphone hilang !
by: ahkeok
Mon Aug 11, 2014 4:30 pm
View latest reply...

Rujukan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27
by: dysonn
Thu Jul 31, 2014 11:38 am
View latest reply...

Mmg geram dgn internet hp !
by: ahkeok
Mon Jul 28, 2014 1:45 am
View latest reply...

beli terus atau dg kontrak utk iphone 5s??
by: mitsubish
Fri Jul 25, 2014 4:40 pm
View latest reply...

Tahniah Jerman
by: nije
Tue Jul 22, 2014 6:02 pm
View latest reply...

ada siapa tak tengok world cup 2014
by: hehe88
Sun Jul 20, 2014 6:04 pm
View latest reply...

Pesawat MAS ditembak jatuh di Ukraine
by: lina014
Fri Jul 18, 2014 7:02 am
View latest reply...

Apa Yang Saya Lalui Tentang Yahudi
by: nije
Thu Jul 17, 2014 8:27 pm
View latest reply...

Sabah Berdarah Kembali
by: Soulfly
Thu Jul 17, 2014 2:02 am
View latest reply...

9 Jeneral Perang Terhebat Dalam Sejarah Islam..
by: nije
Tue Jul 15, 2014 9:52 am
View latest reply...

Online Users

In total there are 7 users online :: 0 registered, 0 hidden and 7 guests.

Most users ever online was 47 on Sat Jul 12, 2014 11:41 am

Registered users: No registered users based on users active over the past 5 minutes

Last Online
In order to view the online list you have to be registered and logged in.



We are a free and open
community, all are welcome.

Click here to Register

Iklan 125x125 px

Cara memujuk lelaki merajuk....

Kongsi Masalah Percintaan & Persahabatan anda disini.. Kita cuba rungkaikan ...

Moderator: Puteri_Cinta_Hati

Forum Rules
Anda tidak tahu cara untuk mendaftar? Sila lihat DI SINI
Anda sudah mendaftar dan masih baru? Kenalkan diri DI SINI
Sila lihat peraturan KampungFM sebelum memulakan sesuatu topik DI SINI
Tutorial menggunakan forum seperti memasukkan gambar berada DI SINI
Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

PostAuthor: empty_boyz @7 » Sun May 09, 2010 3:33 pm

Olehh kerana permintaan ramai pihak..akhirnya empty megeluarkan edisi cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk...bagi orang perempuan pulak ...renung-renungkan lah article ini...terutamanya bagi mereka yang sedang bercinta..hehee..~~layan~~

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.

2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.

Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.
Image
Image
Image
User avatar
empty_boyz @7

Never Give Up !

Moderator
Moderator
 
Age: 11
Posts: 1635
Mood: Worried
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:10 pm
Location: SABAH


WARNING

Topik ini mempunyai 3 balasan



Anda mesti menjadi ahli KampungFM untuk melihat balasan topik.


or


Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

Similar topics


Return to Masalah Percintaan dan Persahabatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests