User Information
Username:
Password:
We are a free and open
community, all are welcome.
Click here to Register
Navigator
TOPIK TERKINI
PL Supergel | Gel Tahan Lama | Atasi Terpancut Awal | Seks
by: hebatpower
Tue Dec 23, 2014 12:08 am
View latest reply...

Phero Max | Androstenone | Minyak Pengasih Alaf Ba
by: hebatpower
Mon Dec 22, 2014 11:44 pm
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Tuisyen / Cikgu Home Tuition (RM3200)
by: Aqila
Mon Dec 22, 2014 7:22 am
View latest reply...

Kereta Sewa Shah Alam
by: sksportcar
Sun Dec 21, 2014 10:10 am
View latest reply...

PheRomances 50x | Kuasa Pemikat | Penggoda | Minyak Pengasih
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 2:10 pm
View latest reply...

Maca Delay Spray | Penyelesaian Masalah Tahan Lama | Selesa
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 2:05 pm
View latest reply...

Impressive | Meningkatkan Ghairah Dan Orgasm Isteri | Wanita
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 2:02 pm
View latest reply...

Jantan Pump | Teknik Dr. Joel Kaplan | Kuatkan Otot Zakar |
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 2:00 pm
View latest reply...

Spanish Golden Fly | Cecair Ghairah Wanita Yang Luar Biasa
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:54 pm
View latest reply...

Developpe Sex Cream 11 | Besar Dan Panjangkan Zakar | Ereksi
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:53 pm
View latest reply...

Minyak Belacak Tok Ayah | Hot item !! | Besar | Panjang | Ta
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:52 pm
View latest reply...

Ronado Man | Tahan Lama | Besar Panjangkan Zakar | Ereksi Le
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:48 pm
View latest reply...

King Cobra Oil | Tambah Saiz Zakar | Mengawal Ejakulasi
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:46 pm
View latest reply...

Phero X | Pheromones | Pemikat | Pengoda | Wanita | Isteri
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:42 pm
View latest reply...

Vimax Volume | Pancutan Air Mani Lebih Mantap | Sperma Lebih
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:38 pm
View latest reply...

USA Sex Devil | Titisan Ghairah | Tambah Nafsu | Keinginan S
by: hebatpower
Sat Dec 20, 2014 1:35 pm
View latest reply...

IKAN KELI SALAI - Penghantaran ke Seluruh Malaysia
by: Aqila
Sat Dec 20, 2014 7:51 am
View latest reply...

SUNGGUH BERBEZA!!!_Susu Kambing Asli + Madu
by: wanzarif
Fri Dec 19, 2014 10:53 pm
View latest reply...

Harga Runtuh!!_PENAPIS AIR TERSOHOR DR.JABBAR
by: wanzarif
Fri Dec 19, 2014 10:52 pm
View latest reply...

SuperGel Max | Formulasi Herba | Lebih Nikmat Seksual | Taha
by: hebatpower
Fri Dec 19, 2014 10:05 pm
View latest reply...

Kursus Pelaburan Emas (SpotGold & Public Gold) @ KLGoldShop.
by: Aqila
Fri Dec 19, 2014 4:27 pm
View latest reply...

Jawatan Kosong Guru Al-Quran (RM2800) Malaysia,Brunei,S'pore
by: Aqila
Fri Dec 19, 2014 9:10 am
View latest reply...

Kursus Asas Pelaburan Bursa Saham ( RM69 ! ) & Tips Saham Ka
by: Aqila
Thu Dec 18, 2014 4:46 pm
View latest reply...

Tenet murah utk fon!?
by: lucyducy
Thu Dec 18, 2014 10:59 am
View latest reply...

Online Users

In total there are 10 users online :: 2 registered, 0 hidden and 8 guests.

Most users ever online was 47 on Sat Jul 12, 2014 11:41 am

Registered users: Google [Bot], TurnitinBot [Bot] based on users active over the past 5 minutes

Last Online
In order to view the online list you have to be registered and logged in.



We are a free and open
community, all are welcome.

Click here to Register

Iklan 125x125 px

Cara memujuk lelaki merajuk....

Kongsi Masalah Percintaan & Persahabatan anda disini.. Kita cuba rungkaikan ...

Moderator: Puteri_Cinta_Hati

Forum Rules
Anda tidak tahu cara untuk mendaftar? Sila lihat DI SINI
Anda sudah mendaftar dan masih baru? Kenalkan diri DI SINI
Sila lihat peraturan KampungFM sebelum memulakan sesuatu topik DI SINI
Tutorial menggunakan forum seperti memasukkan gambar berada DI SINI
Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

PostAuthor: empty_boyz @7 » Sun May 09, 2010 3:33 pm

Olehh kerana permintaan ramai pihak..akhirnya empty megeluarkan edisi cara-cara nak memujuk lelaki kalau merajuk...bagi orang perempuan pulak ...renung-renungkan lah article ini...terutamanya bagi mereka yang sedang bercinta..hehee..~~layan~~

Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.

1. Cemburu
Ya, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.

2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.

3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza — merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.

3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini.

4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.

Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.
Image
Image
Image
User avatar
empty_boyz @7

Never Give Up !

Moderator
Moderator
 
Age: 11
Posts: 1635
Mood: Worried
Joined: Tue Nov 17, 2009 3:10 pm
Location: SABAH


WARNING

Topik ini mempunyai 3 balasan



Anda mesti menjadi ahli KampungFM untuk melihat balasan topik.


or


Kongsi page ini bersama rakan anda di Facebook
IKLAN

Similar topics


Return to Masalah Percintaan dan Persahabatan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests